Blog

DE CE ESTE ABSOLUT NECESAR SA TRATAM PARUL DEGRADAT?

Parul degradat este in primul rand lipsit de luciu si suplete, prezinta un aspect nesanatos, este greu de modelat si coafat. Cand deteriorarea firului este la interior, acesta devine casant si se rupe, iar varfurile despicate. Daca parul nu se trateaza, procesul de degradare se poate accelera, astfel incat singura modalitate de a opri acest proces este tunsul.

CARE SUNT CAUZELE CE DETERMINA DEGRADAREA PARULUI?

Cauzele parului degradat

CAUZE MECANICE - nu modifica structura interna a firului de par

Piepteni, perii, foarfeci si accesorii de slaba calitate pot cauza deteriorarea mecanica a parului.

Perierea cu forta a parului duce la distrugerea stratului protector, cel pe care il vedem, numit cuticula. Periati parul intotdeauna cu atentie, fara sa trageti, de preferat cu o perie de calitate.
In timpul pieptanarii parului ud, exista pericolul ca acesta sa se intinda excesiv si sa se rupa. Este recomandat folosirea unui pieptene cu dintii rari si descurcarea se va face usor incepand de la varfuri.
Folosirea accesoriilor de prindere a parului care sunt prea stranse sau prezinta elemente ce pot agata firul de par favorizeaza ruperea sa.
Folosirea excesiva si/sau gresita a instrumentelor de uscat sau de aranjat poate duce la pierderea umiditatii naturale a firului de par, devenind uscat cu un aspect aspru, arid.

CAUZE MECANICE - modifica ireversibil structura interna a firului de par

Unele substante sunt mai daunatoare decât altele, dar toate au un efect nociv asupra parului.

Tratamente chimice neprofesionale, decolorari, ondulare sau indreptare permanenta cu solutii chimice specifice pot duce la degradarea structurii interne a parului, numita cortex. Toate aceste tratamente au ca efect deschiderea stratului protector, numit cuticula, al firului de par pentru a favoriza patrunderea substantelor in interiorul lui, modificandu-i astfel structura si deteriorandu-l.
Pentru sanatatea parului nostru este indicat sa cerem intotdeauna sfatul profesionistilor inainte de a apela la aceste tratamente pentru ca ei vor stii ce sa ne recomande in functie de tipul de par pe care il avem.
Si expunerea excesiva la razele ultraviolete ale soarelui usuca firul de par, care se va rupe mai usor si chiar va incepe sa cada. Cea mai buna protectie este o palarie sau umbrela, dar pot fi de mare ajutor si produsele care contin substante ce protejeaza parul de actiunea razelor solare.

Mai exista si CAUZE BIOLOGICE, cum ar fi bolile de scalp si efectele lor supra parului. Enumaram doar cateva:
- foliculita,
- pediculoza capului (paduchi),
- pityriasis capitis cunoscuta si sub numele de matreata,
- psoriasis,
- seboreea, etc.
Matreata, seboreea si pediculoza daca sunt in forme usoare putem cere sfatul stilistului, care ne va ajuta cu produse specifice; in schimb pentru toate celelalte boli este recomandat sa cereti sfatul unui medic.

Toti acesti factori duc la degradarea interioara si exterioara a firului de par.

Exterior: cuticula este aspra si se degradeaza. Parul devine mat si dificil de descurcat.
Interior : fibrele se rup , parul devine poros, isi pierde elasticitatea si tinde sa se rupa.

Pentru a reface structura parului, redandu-i rezistenta, luciul si usurinta de a-l descurca, acesta trebuie reparat, hidratat si mai ales protejat atat in interior cat si la exterior.

Pentru a afla mai multe despre tratamentele noastre de restructurare, ingrijire si hidratare, suna in salon pentru o programare cu unul dintre stilistii nostri. Va asteptam!

Aboneaza-te daca vrei sa fii mereu la curent cu ultimele noutati, oferte si articole!

Contact

Salonul nostru este situat in Strada Siderurgistilor nr.9, bl.PS2 (langa restaurant All Time).

Telefon:   0756 322 564 | 0236 497 232
Site:   www.isidess.ro
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.